ANA YEMEĞE DÖNÜŞEN SALATALAR

Salata sosları ile salatanız bir anda ana yemeğe dönüşebilir!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 18 Mayıs 2016
ANA YEMEĞE DÖNÜŞEN SALATALAR

Soslar, salatanın süslemesi ve damakta kalan tadın belirleyicisidir. Sos, salatayı bir anda ana yemeğe dönüştürebileceği gibi bir anda üzerinden iki çatal alınarak tabaklarda bırakılan bir yiyeceğe de dönüştürebilir. Salatanıza son bir dokunuşla lezzeti ikiye katlayabilmek için sosların dünyasında biraz gezinebilirsiniz.

Salatada Klasiklerden Vazgeçemeyenler

Salata sosları denilince sadece zeytinyağı, tuz, limon üçlüsünü düşünüyorsanız ve lezzetleri birbirine karıştırmayı sevmiyorsanız ufak eklentilerle sosunuzun lezzetini artırabilirsiniz. Knorr fesleğenli ve kekikli salata sosunu zeytinyağı, limon, nar ekşisi ile karıştırarak mis kokulu bir salata servisi çıkarabilirsiniz. Maydanozsuz bir salata düşünmüyorsanız, Knorr'un tatlı kırmızı biberli ve maydanozlu salata sosunu sadece zeytinyağ ve su kullanarak kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Yoğurtsuz Sos Olmaz

Yoğurdu her şeyin içine koyanlardan, yoğurtsuz bir hayat düşünemeyenlerdenseniz bu sos tam size göre tat sunuyor olabilir. Bir kase yoğurdun içine iki yemek kaşığı hardal, bir adet limon, karabiber, pul biber ve isteğe göre bir miktar tuz koyarak karıştırın. Böylece Sezar salatalar için harika bir sos elde edebilirsiniz.


"Pekmezli Sos Olur mu?" Demeyin!

Genelde tatlı ve tuzlunun aynı yemekte olduğu tatlar tercih edilmez; ancak bu sosa karşı ön yargılı olmamak gerek. Bir çorba kaşığı pekmez, bir çorba kaşığı sirke ve üç çorba kaşığı zeytinyağını karıştırarak hem pratik hem de farklı lezzette sos elde edebilirsiniz. Kızartılmış tavuk dilimli salataları bu sos ile servis edebilirsiniz.


Zencefil Aşıkları için


Zencefili tatlı, tuzlu her şeyin içinde sevenlerdenseniz bu sosu mutlaka denemelisiniz. Bir yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı soya sosu, iki yemek kaşığı taze zencefil, iki çorba kaşığı bal, üç diş ezilmiş sarımsak ve yarım su bardağı zeytinyağını bir kapta karıştırarak salatalarınızda kullanabilirsiniz. Bu sosu pratik bir şekilde hazırlamak istiyorsanız zeytinyağı, zencefil, bal ile Knorr sirkeli ve sarımsaklı salata sosunu karıştırabilirsiniz. Mevsim yeşillikleri ile hazırlanan her salataya zencefilli sos olabilir.


Fesleğen ile Bahar Lezzetleri


Fesleğen hem salatalara hem de makarnalara hoş lezzet verir. Taze fesleğenin girdiği her yiyecek baharın tatlarını sofralara taşır. Yarım su bardağı taze fesleğen, yarım limonun suyu, iki çorba kaşığı Dijon hardalını mikserden geçirin. Son olarak biraz zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyerek işlemi sonlandırın. Bol domates ve zeytin içeren salatalara harika bir tat verir.

Hazırladığınız tüm sosları, salatayı yemeye başlamadan ya da salatayı servis etmeden birkaç dakika önce salataya ekleyin. Eğer hazırladığınız salata sosları artıyorsa cam kavanoza koyup dolapta saklayabilir, ertesi gün kullanabilirsiniz.

Daha değişik salata tarifleri için Knorr Salata Tarifleri sayfasına bakabilirsiniz.



Bu bir ilandır.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.