Gastronomi dünyasının Araştırmacı Yazar’ı, imza attığı lezzetler ile adından söz ettiren Şef Ömür Akkor, D-Resort Ayvalık’taki tüm gastronomi deneyimleri için danışmanlık yapıyor. Akkor, bu sezon Kuzey Ege’nin artizan lezzetlerini deneyimleyebilmeniz için hem Murat Reis Kitchen’da öğlen ve akşam menülerine; hem de Olives’deki açık büfe kahvaltıya dokunuşlar yaptı.
Yenilenen özel lezzetleri, D-Resort Ayvalık Executive Chef Erdem Öztürk ve ekibi sezon boyunca misafirlere sunmaya devam ediyor.
D-Resort Murat Reis Ayvalık’ın yeni menüleri hakkında bilmeniz gerekenler
• D-Resort Murat Reis Ayvalık’ın menü içerikleri, Ayvalık’ta bulunan lokal tedarikçilerden alınmış olan malzemeler ile organize edilmiş ve olabildiğince mevsimsel ürünler kullanılıyor.
• Menüler planlanırken, sürdürülebilirlik ilkesine uygun şekilde içeriklerin organize edilmesine özen gösterilmiş.
• Lezzetlerde kullanılan deniz ürünlerinin tedariğinde ve kullanımında bioçeşitliliği ortaya çıkaran günlük ürünler seçilmiş.
• Yeni menülerde, özellikle 2022 yaz sezonu için zeytinyağlı içerikler artırılmış ve sunumları Kuzey Ege mutfağına yakışır bir şekilde değiştirilmiş.
• Lezzet yolculuğu için bir yenilik daha yapılmış; “Must Try / Mutlaka Deneyin)” başlığı altından organize edilmiş imza içerikleri menülere eklenmiş.
Murat Reis Kitchen'ın yeni lezzetlerinden favorilerimiz
• BAŞLANGIÇ
SICAK EGE OTLARI KAVURMASI
Zeytinyağlı Domates Sos, Ev Yapımı Yanık Yoğurt
• SALATA
AYVALIK ZEYTİNLİ DOMATES SALATASI