1/8
Malzeme: 250 gr. un, 100 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 125 gr. Sana yağı, 100 gr. Badem tozu, 2 çorba kaşığı Mis krem, yarım paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı kakao.
- Fırını 180° C’de ısıtın.
- Kakao hariç bütün malzemeleri mikserde hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Oluşan hamuru ikiye bölün, yarısını beyaz bırakın. Diğerine kakaoyu ilave edin ve elinizle kakaoyu yedirene kadar karıştırın. İki top halinde buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru açarak istediğiniz bisküvi şekilleriyle kesin.
- 10-15 dk. pişirin.
2/8
Malzeme: 125 gr. Erimiş margarin, 125 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 yumurta, 150 gr. un, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu, 200 gr. doğranmış ceviz, 50 gr. çikolata damlacıkları.
- Fırını 150° C’de ısıtın
- Erimiş margarini şekeri ve vanilyayı mikserde 1 dk. çırpın.
- Yumurtayı ilave edip 1 dk. daha çırpın.
- Un, ceviz, kabartma tozu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsi üstüne aralıklı olarak ceviz boyutunda dökün.
- 15 dk. pişirin.
3/8
Malzeme: 175 gr. margarin, 125 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 20 gr. bitter kakao, 1 yumurta, 250 gr. un, 1 rendelenmiş portakal.
- Şeker, vanilya ve kakaoyu margarinle karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Unu iki kerede yedirerek hamuru yoğurun.
- Rendelenmiş portakalı ekleyin
- Hamuru top şekline getirip streç filme sarın. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra elde biraz yoğurun. 5 cm. kalınlığında açın.
- Çiçek veya herhangi bir kalıpla kesin. 200° C fırında 10 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra fındıklı çikolatayla süsleyin.
4/8
Malzeme: 140 gr. un, 40 gr. mısırgevreği, 60 gr. esmer şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 60 gr. margarin, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 40 gr. yaban mersini, 20 gr. çıtır elma kurusu.
- Fırını 180° C’de ısıtın. • Un, mısırgevreği, şeker ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın.
- Küp şeklinde kesilmiş margarini, yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Homojen bir karışım olana kadar elde yoğurun.
- Yaban mersini ve çıtır elma kurusunu ilave edin.
- Parçalara ayırarak elinizle top şekline getirin.
- Üstünü hafifçe bastırın ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- 180° C ısıtılmış fırında 8-10 dk. pişirin.
- Fazla pişirmeyin. Kurabiyeler soğudukça çıtırlaşacaklardır.
5/8
Malzeme: 280 gr. un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 220 gr. margarin, 150 gr. Toz şeker, 1 çorba kasığı esmer şeker, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı haşhaş.
- Şeker ve margarini mikserde 3 dk. Kadar köpürene ve beyazlaşana kadar karıştırın.
- Yumurta, vanilya, limon rendesi ve haşhaşı ilave edin ve bir tur daha karıştırın.
- Un, tuz ve kabartma tozu karışımını ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar çırpın. Elde ettiğiniz hamuru top haline getirin ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra kalp şeklinde kalıplarla kesin.
-190° C fırında 12 dk. kadar pişirin.
6/8
500 gr. hamur için malzeme: 140 gr. yumuşak margarin, 90 gr. Toz şeker, 40 gr. badem tozu, yarım limon rendesi, 2 yumurta, 2 tutam tuz, 230 gr. un, 1 paket vanilya.
Glasaj için: 1 su bardağı pudra şekeri, 2 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kasığı sıcak süt.
- Fırını 180° C’de ısıtın. Mikserde margarinle şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Rendelenmiş limon ve badem tozunu ilave edin. Yumurta, un, tuz ve vanilyayı ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Hamuru üç saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Oklavayla 4-5 cm. kalınlığında açın ve halka şeklinde kesiciyle kesin.
- 8-10 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
- Üstündeki çikolata süslemesi için şeker, kakao ve sıcak sütü mikserde 3 dk. kadar çırpın. Elde ettiğiniz glasajı bir küçük naylon poşet içine doldurun.
- Poşetin ucunu makasla kesin.
- Glasajı ince şeritler halinde bisküvilerin üstüne dökün.
7/8
Malzeme: 260 gr. un, yarım çay
kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 145 gr. kabaca doğranıp kavrularak kabukları soyulmuş fındık, 3 yumurta,
1 paket vanilya.
- Fırını 170° C’de ısıtın.
- Mikserin içine un, şeker, kabartma tozu ve tuzu koyun. Yumurtaları tek tek ve fındığı aralıklı ilave ederek, hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
- Oluşan hamuru mikserden alıp 35 cm. uzunluğunda ve 8-10 cm. genişliğinde rulolar halinde streç filmle sarın ve buzdolabında beş saat kadar bekletin.
- Ruloları yağlanmış bir tepsiye koyup 30 dk. kadar pişirin.
- Fırından alın ve biraz soğumaya bırakın.
- Soğuyan rulolardan verevine bir parmak kalınlığında dilimler kesin ve tekrar fırın tepsisine dizin.
- İki tarafı da 10’ar dakika tekrar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
8/8
Malzeme: 150 gr. un, bir tutam tuz, 120 gr. margarin, 90 gr. esmer şeker, 1 paket vanilya, 50 gr. kabukları soyulup kabaca doğranmış Antep fıstığı, 50 gr. beyaz çikolata parçacıkları.
- Fırını 175° C’de ısıtın.
- Antep fıstığı ve beyaz çikolata hariç bütün malzemeyi mikserde hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Oluşan hamuru streç film içinde 12 cm. uzunluğunda 6 cm. çapında bir rulo şeklinde sarın ve bir saat kadar buzluğa koyun.
- Donmuş hamurdan bir parmak eninde dilimler kesin ve fırın tepsisi üstüne dilimler arasında geniş aralık bırakarak yerleştirin. (Çünkü hamur ısındıkça yayılacaktır).
- 175° C’de 12 dk. pişirin.
- Servisten önce, fırından çıkan kurabiyeleri soğumaları için tepsi üstünde bekletin.