BUGÜN REJİMİN İLK GÜNÜ
Tok kalmanın yolları
ELLE ONLINE 17 Şubat 2014
Hafta sonu çok yediniz ve her pazartesi olduğu gibi bugün de rejime mi başladınız? Siz de nasıl daha uzun süre tok kalabileceğinizi merak ediyorsanız, ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'e kulak verelim;





Protein ve yüksek su içeriği olan liflerin doygunluk üzerinde çok büyük etkisi vardır. Lif, midede genişlediğinden vücudunuzun, asıl tüketilenden daha fazlasını yediğinizi düşünmesini sağlayarak tokluğu artırır. Yağ da tokluk üzerinde protein ve lifle aynı etkiyi gösterir. Düşük yağ içeren diyetlerin sürekli acıkmanıza yol açması bu yüzdendir. Son olarak da, basit karbonhidratların tokluk üzerinde en az etkiye sahip besinler olduklarını aklınızdan çıkarmayın.
SON HABERLER