Birçok kişinin hayali, uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmaktır. Bu nedenle "saç uzatma yöntemleri" internet aramalarında oldukça popülerdir. Doğru yöntemleri uygulamak, saçın kısa sürede sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Saçları uzatırken, sağlıklı olmasına da dikkat etmek ve düzenli olarak çeşitli bakımlar uygulamak gerekir. Hızlı saç uzatma yöntemleri çok kapsamlıdır ve saça uygulanan bakımın yanı sıra beslenmeye de önem vermek gerekir.
Saçın ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin saça uygulanarak sağlıklı uzamasını sağlayan bazı yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:
★ 4 soğan ve 1 litre su ile yapılan soğan maskesi, hızlı saç uzatma yöntemlerinden biridir. Su ve soğan, 10 dakika kaynatılır. Ardından karışımın suyu, soğuyunca saça uygulanır ve bol temiz su ile de saçlar yıkanır. Bu işleminin düzenli olarak yapılması, saçların kısa sürede uzamasını sağlar.
★ Yumurta, protein açısından zengin bir besin olduğu için yumurta maskesi de saç bakımında önemli bir yere sahiptir. 2 yumurta beyazı, bir yemek kaşığı bal ve zeytinyağı çırpılır. Karışım saça uygulanarak yaklaşık 15 dakika saçta bekletilir. Bu da saçın hem beslenip hem de uzamasına yardımcı olur.
★ Saç kökleri ve saç derisi için faydalı ürünlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesi su ile karıştırılarak saçlar yıkanır. Bu işlemin belirli aralıklar ile tekrar edilmesi saçın sağlıklı uzamasını sağlar.
★ Kan dolaşımını hızlandırması ile bilinen zencefil, saç uzatan besinlerden biridir. Rendelenen zencefil saç derisine sürülerek yaklaşık yarım saat beklenir ve haftada en az 2 kez uygulanan bu işlem ile saçların uzaması hızlanır.
★ Hızlı saç uzatan yöntemlerden biri de aloe vera maskesidir. 1 fincan aloe vera, bir çay kaşığı bal ve bir yemek kaşığı limon suyu karıştırılarak saça sürülür. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra saçlar durulanır. Haftada bir uygulanan bu bakım yöntemi sayesinde, saçlar hem sağlıklı görünür hem de uzaması hızlanır.
Bu saç uzatma yöntemlerini uygularken bazı detaylara da dikkat etmek gerekir. Bu detayları da şöyle listeleyebiliriz: