Türk mutfağının başlıca yemeklerinden ‘çorba' dan vazgeçmek mümkün mü?
ELLE ONLINE
28 Ocak 2015
İyi bir detoks kaynağı olması, kansere, sindirime, kolestrole ve bunun gibi birçok sağlık sorununa çare olabilmesi ve bir de ekonomik olmasından dolayı yararlarını saymakla bitiremeyiz. Bunları doğrulamak ve kış aylarında kilo yönetiminizi de kolaylaştırmak isterseniz bu haberimiz sizin için. İşte çorbaya evet demek için 5 neden:
#text>
1. Çorba kış boyunca kilomuzu dengede tutmak için vazgeçemeyeceğimiz ‘kozumuz'dur. Sıcak olduğu için hızlı tüketmemiz güçtür. Bu da sindirime vakit tanır. Ağırlık hissi vermeden tok tutar.
#text>
2. Birçok çeşidi olması sıkılmamıza engeldir. Bunun tabii ki bir faydası daha var: Besleyici özelliği. Her gün yeni bir malzeme ile yeni bir vitamin kaynağı hazırlayabiliriz. Mesela, domates çorbası, lahana çorbası, brokoli çorbası (bol mineralli ve A,E,C vitamin kaynağı), kabak çorbası bizim önceliklerimiz arasında.
#text>
3. Hazırlaması kolaydır! Yemek pişirmeyi çok sevmeseniz bile hızlıca hazırlayabilirsiniz. Deneysel takılıp kendi tarifinizi yaratabilirsiniz.
#text>
#text>4. Harika bir detoks kaynağıdır.
Vücudumuza çeşitli yollarla giren (hazır gıdalar, pastalar...) ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmamızı hızlandırır.
5. Çorbalar israf etmemizi engeller!
Dolabımızda bulunan bütün malzemeleri kullanarak soğuk günlere sıcak bir yemek alternatifi getirebilirsiniz!