Givenchy'nin Yeni Kreatif Direktörü Sarah Burton Oldu
İngiliz tasarımcı, Fransız moda evinin ikinci kadın couturier’i (yüksek moda tasarımcısı) olmaya hazırlanıyor.
BUSE SARAY 09 Eylül 2024

Fransız moda evi Givenchy'nin sekizinci tasarımcısı olarak İngiliz tasarımcı Sarah Burton atandı. Burton Givenchy'den önce Alexander McQueen'de parlak bir kariyere sahipti. McQueen'in ani vefatının ardından 2010'da kreatif direktör olarak ön plana çıkan Burton, markayı dramatik ve romantik koleksiyonlarla ünlü hale getirdi. Tüm kariyerini McQueen'de geçiren Burton şimdi ise Givenchy'nin ikinci kadın couturier'i (yüksek moda tasarımcısı) olmaya hazırlanıyor.



Büyük bir yetenek olan Burton, becerilerini ve vizyonunu Givenchy'ye taşıyarak dikkat çekici kariyerini sürdürüyor. Givenchy'de Matthew M. Williams'ın yerini alıyor. Fransız moda evi, Hubert de Givenchy'nin hemen ardından gelen John Galliano ve 12 yıl boyunca kreatif direktör olarak görev yaparak evin en başarılı tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Riccardo Tisci gibi birçok başarılı yeteneği bünyesinde barındırdı.





Burton, hem kadın hem erkek koleksiyonlarını tasarlayacak. Givenchy için ilk koleksiyonunu ise 2025 Mart ayında Paris Moda Haftası'nda sunması bekleniyor. Geçmişte Lee Alexander McQueen'in izinden giden Burton, bu neslin en üretken tasarımcılarından biri olarak övülüyor. Londra merkezli Kering'e ait McQueen'de son koleksiyonunu 2024 İlkbahar sezonu için Ekim 2023'te sergiledikten sonra yollarını ayırdı.

Derinlemesine kökleşmiş İngiliz duyarlılığıyla tanınan Burton'ın Fransız lüks modaevi Givenchy'ye geçişi, moda dünyasında önemli bir değişim olarak öne çıkıyor. Cesur inovasyon geçmişiyle, Givenchy'nin bilinen zarif estetiğini harmanlayarak benzersiz bir birleşim sunması bekleniyor. Burton’ın hayal gücünü giyilebilirlikle birleştiren geçmişi, Givenchy'deki döneminin heyecan verici bir yeni çağ başlatacağını gösteriyor. Detaylara olan titiz dikkati ve haute couture geleneklerine duyduğu saygı, evin köklü kodlarını yeniden canlandırırken modern lüks anlayışına taze bir bakış sunacak. Moda tutkunları, onun ilk koleksiyonunun neler getireceğini merakla bekliyor.

Givenchy yönetim kurulu başkanı Sidney Toledano, bir açıklama yaparak şunları paylaştı: "Sarah Burton, yıllardır tutkuyla takip ettiğim olağanüstü bir yaratıcı yetenek. Onun bugün Givenchy'ye katılmasından çok memnunum. Moda anlayışı ve yaklaşımı, cesur ve haute couture geleneğiyle tanınan bu ikonik maison'a paha biçilmez katkılarda bulunacaktır. Yaratıcı liderliğinin, maison'un gelecekteki başarısına ve uluslararası konumuna katkı sağlayacağından eminim."

Burton, açıklamanın ardından şu ifadeleri kullandı: “Bu güzel Givenchy evine katılmak büyük bir onur, bu bir mücevher. Bu ikonik evin hikayesinin bir sonraki bölümünü yazmak ve kendi vizyonumu, hassasiyetimi ve inançlarımı Givenchy'ye taşımak için çok heyecanlıyım.”

SON HABERLER