İLKABAHAR YAZ 2023’TE GÖRECEĞİMİZ 7 ÇANTA TRENDİ
Omzumuzun yeni mücevherleri…
ALYA BARUTOĞLU 01 Nisan 2023
Instagram

İnce ceketler, rahat sandaletler, uçuşan elbiseler… Bu saydıklarımız aklınıza sıcak yaz günlerini ve hafif esintili yaz akşamlarını getirdi değil mi? Emin olun bu stillerin tamamlayıcı aksesuarları da bizi bir o kadar heyecanlandırıyor! İlkbahar Yaz 2023 çanta trendleri sadece stil tamamlayıcısı değil aynı zamanda başlı başına birer ‘statement’ parçası oluyor. Kısacası bu çanta trendleri için baştan bir stil yaratacağınız günler olabilir! 

Kullanım açısından pratik ve oversize modeller öne çıkarken, stil olarak ise birbirinden farklı materyaller ile karşılaşıyoruz. Bir yanda naturelliğin esasını oluşturan hasırlar ve örgü deriler yer alırken, diğer yanda ise süper ışıltı taş işlemeli ve pullu modeller görüyoruz. Her zamana ve her duruma uyum sağlayan çanta trendleri şimdiden kalbimizi fethetmeyi başardı. 

Fotogaleride sezonun 7 çanta trendini inceleyebilirsiniz…

1

Krem Fermuar Detaylı Hasır Çapraz Çanta, 1,199.95 TL MARKS & SPENCER marksandspencer.com.tr

2

Mini Porto Çanta, 6,900 TL BLINQ blinqbags.com

3

Bej Hasır Çanta, 1,595 TL. WILD vakkorama.com.tr

4
Instagram

Y2K STİLLERİ

Y2K trendlerinin dönüşünü, 2000’lerin başında henüz yeni doğmuş olan Gen-Z nesline borçluyuz. Ne yazık ki onlar için 2000’li yıllar ‘nostalji’ sayılıyor. Ancak o yıllara ait en güzel stilleri yeniden canlandırdıkları için bu retro-düşkünü gençlere teşekkür ederiz! Carrie Bradshaw’un stilini süsleyen  kısa saplı omuz çantaları bu sezon da favorilerimiz arasında. 

Fotoğraf: @emilisindlev

5

Miranda Lipstick Çanta, 12,800 TL BY FAR byfar.com

6

Kapaklı Denim Kol Çantası, 759.95 TL ZARA zara.com

7

Hourglass Bowling Bag, 7,250 TL MANU ATELIER manuatelier.com

8
Instagram

BÜYÜK CLUTCH’LAR

Dediğimiz gibi, çantalarda XL sezonu açıldı! Clutch çantalarımız bile birkaç boy büyüdü. Özellikle yaz aylarında kolunuzun altında rahatlıkla taşıyabileceğiniz bu yumuşak derili veya kumaş dokulu clutch çantalar, hem şık hem de çok pratik. 

Fotoğraf: @_jeanettemadsen_

9

Deri Görünümlü Clutch, 1,199 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

10

T-Lock Clutch, $1,050 TOTEME modaoperandi.com

11

Teen Açık Yeşil El Portföyü, 60,950 TL BOTTEGA VENETA beymen.com

12
Instagram

BİRAZ IŞILTI

Moda sektörünü kasıp kavuran ışıltı aşkı tabii ki de çanta trendlerini de sardı. Neşe, görkem ve ışıltı saçan bu çantalar, yeni sezonu festival ruhuyla karşılamanıza sebep olacak. Boncuklar, kristaller, pullar ve payetler derken çantalarımız her an partiye hazır! Gece stilinin olmazsa olmazları arasında olan ışıltılı çantalar bu sefer de günlük stilimizde boy gösterecek. 

Fotoğraf: @clairerose

13

Degrade Pul İşlemeli Çanta, 1,199 TL TWIST twist.com.tr

14

Çanta, 21,695 TL BENEDETTA BRUZZICHES vakko.com

15

Payetli Çanta, 24,693 TL ALTUZARRA luisaviaroma.com

16
Instagram

XL ÇANTALAR

Bazen mikro çantaların ihtiyaçlarımızı karşılayamadığı günlerimiz olabiliyor. Tamam, itiraf edelim bu günler çoğu zaman oluyor! Neyse ki modadaki mikro çanta trendlerinin tam olarak zıttına yöneliyoruz: XL Çantalar. Ultra büyük ve ultra kullanışlı bu çantalar hafta sonu kaçamakları için bile ideal. Maksi görünümlerine aldırmayın, bu çantalar aynı zamanda çok şık görünüyor. 

Fotoğraf: @anoukyve

17

Printed Colorblock Çanta, 3,599 TL BEYMEN CLUB beymenclub.com

18

Bag 002, 2,999 TL LES BENJAMINS lesbenjamins.com

19

Jakarlı Dokuma El Çantası, 579.99 TL H&M hm.com

20
Instagram

ÖRGÜ DERİ

Deri çantalar tüm sezonların trendleri arasında ancak ilkbahar yaz döneminde daha farklı bir stil görüyoruz. Hasır ve kroşe dokulu çantalardan esinlenen deriler, İlkbahar 2023’de örgü dokuları ile dikkatimizi çekmeyi başarıyor. Yaz ve kışı bir araya getiren örgü deri çantalar, sezonun vazgeçilmezlerinden biri olacak. 

Fotoğraf: @lucywilliams02

21

Mini Örgü Deri Çanta, 2,299 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

22

Clori Weaved Mantis Çanta, €385 THEMOIRE the-moire.com

23

Örgü Deri Çanta, 1,099.99 TL MANGO shop.mango.com

24
Instagram

BUCKET ÇANTALAR

Klasik hasır çantalar yaz aylarının olmazsa olmazları arasında ama bu sezon Brigit Bardot’un stilinden esinlenen sepet çantalar da gözümüzü alamadığımız modeller arasında. Hem retro hem de sevimli olan bu çantalar, farklı bir çanta silüeti arayanlar için ideal. 

Fotoğraf: @pepemack

25

Bucket Corset Çanta, €1,169 ALAIA mytheresa.com

26

Monogram Çanta, 3,999 TL NETWORK network.com.tr

27

Hive Bucket Çanta, $375 STAUD staud.clothing

28
Instagram

NATUREL

Hasır, rafya, örgü ve kroşe… Bu sezon 70’lerin çiçek çocuk dönemine dönüyoruz! Evet, hasır çantalar hemen hemen her ilkbahar ve yaz sezonunda trend listeleri arasına yerleşiyor. Ancak itiraf edelim ki tüm yıl boyunca hasır çantalarımızı gün yüzüne çıkarmayı bekliyoruz! Yaz aylarının geldiğinin işaretini veren hasır çantalar bu sezon farklı silüetleri ve yapıları için hem şehirli stili hem de plaj stili için harika!

Fotoğraf: @pernilleteisbaek

SON HABERLER