ARTIK YETER!
Lady Gaga ve Andrew Cuomo cinsel istismara 'Dur' dedi, detaylar haberimizde.
ELLE ONLINE 09 Haziran 2015
Lady Gaga ve New York Valisi Andrew Cuomo, okullardaki cinsel istismara ‘Artık yeter!' dedi. Her ne kadar, çok farklı kişiler olsalar da Lady Gaga ve Cuomo cinsel istismara karşı birlik oldu. Geçen yıl, New York Eyaleti'ndeki devlet okullarındaki cinsel istismar hakkında bir yasanın öncülüğünü yapan Cuomo, parlemontaya ‘Artık yeter!' kampanyasıyla geri döndü.





Howard Stern'le yaptığı röportajda kendisinin de okul yıllarında cinsel istismar kurbanı olduğunu söyleyen Lady Gaga, New York Valisi'ne destek olmak için kampanyaya katıldı. Lady Gaga, şarkıcılığın ve söz yazarlığının yanı sıra aktivist yönüyle de öne çıkıyor. Daha önce birçok kuruma bağış yapan Lady Gaga, ayrıca 2012'de ‘Born This Way' adını verdiği bir vakıf kurdu.





İkili Bilboard'a verdikleri röportajda, okullarda cinsel istismarın her geçen yıl arttığını ve yetkililerin bunu göz ardı ettiğini söyledi. Lady Gaga ve Cuomo ayrıca, ‘Bu ülkenin genç kadın ve erkeklerinin bize bu konuda ihtiyacı var' dedi. Yasa tasarısı kapsamında, uyuşturucu ve alkolün de dahil olduğu cinsel istismar suçlarında öğrencileri cesaretlendirecek bir af kuralı ve böyle bir durumda ne yapacaklarına dair öğrenciler için bir eğitim tarzı şeyler var. Lady Gaga'nın çok sevilen bir diğer özelliği de dünya çapında bir LGBT hakları savunucusu olması.





İkiliyi bu konuya verdikleri önem için alkışlıyoruz!
SON HABERLER