Dünyaca Ünlü Şef istanbul'da!
Dünyaca Ünlü Şef Ali Al Hajj ile Lübnan mutfağı Shangri-La Bosphorus, İstanbul’a geliyor.
ELLE ONLINE 19 Eylül 2024

Gastronomi dünyasının en prestijli isimlerinden biri olan, Shangri-La Cidde’nin ödüllü restoranı Niyyali’nin Executive Şefi Ali Al Hajj, 19 Eylül’de Shangri-La Bosphorus, İstanbul’da ilk kez misafirlerle buluşacak. Niyyali’deki yaratıcı dokunuşları ve başarısıyla tanınan ünlü Şef Al Hajj, 19-30 Eylül tarihleri arasında Lübnan mutfağının en seçkin lezzetlerini gastronomi tutkunlarıyla buluşturacak.

29 Eylül Pazar günü IST TOO’da düzenlenecek üçüncü Shang Brunch özel etkinliğinde, Executive Şef Ali Al Hajj canlı istasyonunda imza yemeklerini sergileyecek. Misafirler, şefin öne çıkan Lübnan mutfağı lezzetlerini tatma fırsatı bulacak ve onunla tanışarak mutfağı hakkında sohbet etme şansı elde edecek.

Ali Al Hajj’ın sadece 19 Eylül lansman gününe özel olarak misafirlerle buluşturacağı 4 kişilik set menüsünün soğuk mezeler bölümünde; fattouch, tabouli, klasik humus, trüflü humus, Shanglish salatası ve kebbeh nayeh yer alacak. Sıcak mezeler arasında ise kebap fattah, batata harra (baharatlı patates), lahme ras asfour, fattah kebabı ve yöresel kibbehli, sembusek peynirli ve etli börekler sunulacak. Ana yemekte, şefin karışık ızgarası ve kremalı mascarpone peyniri ile Antep fıstığı içeren yöresel tatlısı Aish Al Saraya misafirlerin beğenisine sunulacak.

Ünlü şefin 30 Eylül’e kadar devam edecek a la carte menüsünde, soğuk salata ve meze istasyonunda; fattouch, tabouli, klasik humus, yaprak sarma, cevizli labne, tütsülenmiş patlıcan moutabal, cevizli mouhamara ve kebbeh nayeh bulunacak. Sıcak mezeler ve fattah bölümünde ise; baharatlı patates, karides fattah, kebab fattah, wagyu ras asfour ve provansal karides servise sunulacak. Ana yemekte, karışık ızgara ve Beyrut usulü baharatlı levrek yer alacak. Tatlılarda ise; incir reçelli Lübnan muhallebisi, meşhur Umm Ali "Ali’nin Annesi" tatlısı ve damla sakızı eşliğinde baklava misafirlerin beğenisine sunulacak.

Shangri-La Bosphorus,Istanbul’un kısa süreli sunacağı bu özel etkinlikler için ön rezervasyon yapmak üzere ist_too.slib@shangri-la.com adresine e-posta gönderebilir veya 0 212 275 8888 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

SON HABERLER