Kapadokya'da Özel Bir Gastronomi Yolculuğu: "Şefler Müzede"

Museum Hotel'in Türkiye'nin ve dünyanın yaratıcı şeflerini bir araya getireceği "Şefler Müzede" gastronomi buluşmalarının konuğu Şef Yılmaz Öztürk…

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 18 Aralık 2024
Kapadokya'da Özel Bir Gastronomi Yolculuğu: "Şefler Müzede"

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’nın kalbinde yer alan, tarihi dokuyu lüksle buluşturan Museum Hotel, 20 ve 21 Aralık akşamları düzenlenecek ‘Şefler Müzede’ etkinliğiyle misafirlerini eşsiz bir gastronomi yolculuğuna davet ediyor. Kapadokya’da kış mevsiminin büyüleyici atmosferiyle birleşen bu özel geceler, Türk mutfağının önde gelen isimlerinden Şef Yılmaz Öztürk’ün sunacağı özgün tadım menüsüyle unutulmaz bir deneyim vadediyor.



Kapadokya’nın benzersiz kış manzaraları ve Museum Hotel’in zamansız dokusu, bu gastronomi buluşmasına ev sahipliği yaparken, misafirler, tarihi duygunun içinde bir şölen yaşayacak. Binlerce yıllık Kapadokya tarihini her bir köşesinde hissettiren, “Müze” konsepti ile alışılmışın dışına çıkan Museum Hotel’e konuk şef olarak katılacak olan Yılmaz Öztürk, meslek hayatına 1998 yılında başladı. Kariyeri boyunca birçok önemli marka ile çalıştı ve pek çok restorana danışmanlık yaptı.


20 Aralık Cuma ve 21 Aralık Cumartesi akşamları gerçekleşecek bu özel gastronomi buluşmasında, Şef Yılmaz Öztürk ile Museum Hotel’in Relais & Châteaux’nun ‘Rising Chef 2023’ ödüllü Executive Chef’i Saygın Sesli’nin dokunuşlarıyla hazırlanan tatlar, Kapadokya’nın büyüleyici atmosferi eşliğinde Lil’a Restaurant’ta sunulacak. Unutulmaya yüz tutmuş Kapadokya lezzetlerini modern bir anlayışla yorumlayan Lil’a Restaurant, bu etkinlikte konuklarını unutulmaz bir lezzet serüvenine çıkaracak.

‘Şefler Müzede’ adlı gastronomi buluşmaları serisi kapsamında Şef Yılmaz Öztürk’ü ağırlayacak olan Museum Hotel, ilerleyen dönemlerde de Türkiye’nin ve dünyanın yaratıcı şeflerini bir araya getirerek Türk mutfağını zenginleştirmeye ve misafirlerine unutulmaz deneyimler sunmaya devam edecek.

Şef Yılmaz Öztürk Hakkında:
Öztürk, üyesi olduğu “Chaine des Rotisseurs”ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması’nda gümüş madalya aldı. Alaçatı’da kurduğu L’Escargot Restaurant ile Mancar Restaurant gibi projelere imza attı. 2017 yılında açılan ve Türkiye’de odun ateşiyle hazırlanan yemekleriyle öne çıkan Mürver Restaurant’ın şefi olarak da büyük beğeni toplayan Yılmaz Öztürk, yerel üreticiyi destekleyen ve doğal ürünlere odaklanan yaklaşımıyla tanınmaktadır.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE 300. Sayı Çıktı!

ELLE 300. Sayı Çıktı!

300. Sayımızın konuk baş editörü ve kapak kızı Serenay Sarıkaya!

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.