Mezopotamya'dan İlhamla: Roof Mezzepotamia

Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Mezopotamya’dan ilham alınarak hazırlanan menüsüyle Roof Mezzepotamia, yenilikçi ve özgün dokunuşlarla Türk mutfağını yeniden yorumluyor.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 29 Ağustos 2024
Mezopotamya'dan İlhamla: Roof Mezzepotamia

Mezopotamya’nın yeni bir medeniyet ve kültür yaratma mirasından ilham alan Roof Mezzepotamia, Türkiye’nin yedi bölgesinden en özel tatları kendine has yorumuyla bir lezzet senfonisine dönüştürüyor. Seçkin lezzetleri, İstanbul’un masalsı manzarası ve etnik müzik eşliğinde unutulmaz anlara ev sahipliği yapan Roof Mezzepotamia, restoran deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor. Mevsiminde tüketim ilkesiyle yerel üreticilerden sağlanan ürünlerle Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerini yeniden yorumlayan mekan tutkulu bir damak şöleni yaşatıyor.




Roof Mezzepotamia’nın mutfağı kariyer yolculuğuna genç yaşta başlayan Bulut Gökmen Gök ve ekibine emanet… Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern dokunuşlarla yorumlayarak ve çok özel sunumlarla hazırlanan menüsüyle dikkat çeken mekan, misafirlerini eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Mezopotamya’dan ilham alınarak hazırlanan menü, Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan Türk mutfağından izler taşıyor. Bulut Gökmen Gök, Türkiye’nin 7 bölgesinden geleneksel lezzetleri yeniden yorumlayarak en yenilikçi dokunuşlar ve pişirme teknikleriyle lezzet severlerin beğenisine sunuyor. Sunumlarıyla da göz dolduran menü; farklı aromaları, çok özel tatları buluşturan ve yemeklere başka bir lezzet katan soslarıyla da oldukça iddialı.

Tarihi Yarımada’da lezzet ve müziğin buluşma noktası

Türkiye’nin 7 bölgesinden izler taşıyan tadım menüsünde yer alan soğuk mezeler, ara sıcaklar, salatalar, spesiyal kokteyller ve enfes tatlılar ile misafirler aralıksız bir lezzet serüveni yaşıyor. İmza mezeler arasında; Güneydoğu topraklarında çok uzun yıllardır yapılan Sasiço, Osmanlı' nın en eski lezzetlerinden biri olan kuru köftenin bir Uzak Doğu yemeği olan Miso ile füzyonuyla hazırlanan Misolu Kuru Köfte, Hatay'ın en leziz mezelerinden biri olan Mütebbel’in kızaltılarak bambaşka bir yorum katıldığı Kızarmış Mütebbel, Antakya tuzlu yoğurdu ve Samandağ acısının Denizli’nin kale biberi ile kombinasyonu ile hazırlanan Atom yer alıyor. Sütte marine edilen Kuzu Uykuluk ve ağır ateşte pişmiş Dana Yanak ise ana yemeklerde ön plana çıkıyor. Özel tariflerle hazırlanan ve yalnızca Roof Mezzepotamia’da yer alan imza kokteyller ise bambaşka bir lezzet sunuyor.


Lezzet ve müziği eşsiz bir uyumla buluşturan Roof Mezzepotamia, yeme içme sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Müzik danışmanlığını etnik elektronik müziğin popüler ismi DJ Majnoon’un üstlendiği mekanda her gece dünyaca ünlü DJ’ler performans sergiliyor. FIBI, Veleyle, Vedat Mutlu, Varol Tutan, Fatih Altınbaşak gibi ünlü DJ performanslarıyla misafirlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanan Roof Mezzepotamia, lezzet ve müzik keyfini doruklara çıkarıyor


Orient Occident Hotel Autograph Collection Aşir Efendi Cd. No.11 Sirkeci
0501 304 52 32

 



SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE 300. Sayı Çıktı!

ELLE 300. Sayı Çıktı!

300. Sayımızın konuk baş editörü ve kapak kızı Serenay Sarıkaya!

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.