YEMEK
Boğaz’da Çok Özel Bir Lezzet Yolculuğu: “Taste of Shangri-La”
Shangri-La Bosphorus, Ekim ayı boyunca İstanbul’da gastronomi tutkunlarını özel tadım menüleriyle ağırlıyor. IST TOO, Akdeniz esintili lezzetler sunarken, Shang Palace Kanton mutfağının inceliklerini keşfe davet ediyor.
ELLE ONLINE
Şef Damien Duviau’dan Özel Bir Yemek Tarifi
Berrak Zeynep Yılmaz
Damien Duviau ile Yemek Üzerine
Şevval Akyüz
Lyon ve Bouchon Restoranları
ELLE ONLINE
Nobu İstanbul’un Sonbahar Menüsü Mevsimsel Tatlarla Güncellendi
ELLE ONLINE
The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi
“Three Chefs, Three Feasts by The Peninsula” ekim ayında İstanbul'a geliyor.
Fransız Peynirinin Ustası İstanbul’da
Four Seasons Hotel Bosphorus, Fransız peynir geleneğinin önde gelen temsilcilerinden Fromagerie Antony’nin beşinci kuşak ustası Jean-François Antony’yi ağırlıyor.
"A Table On Mange": İstanbul’un Değişen Sofralarında Buluşmak
Mekanlar değişiyor, yüzler farklılaşıyor ama masalar birlikte yemenin verdiği sıcaklığı taşımaya devam ediyor. 11 Eylül akşamı sofra bu kez Arnavutköy Kavanoz’da kuruldu.
Pazar Kahvesi İçin Keşfedebileceğiniz 6 Yer
Spontane kahve buluşmaları için aklınızda tutmak isteyebileceğiniz yerler hakkında konuştuk.
Yemek Bizi Değiştirir!
Yemek hayatımızda modumuzu -kısacası bizi- en çok etkileyen faktörlerden biri. Özellikle de kendimize ya da sevdiklerimize yapıyorsak...
İstanbul’un En İyi Buluşma Mekanları
İstanbul sadece tarihi ve manzarasıyla değil, romantik buluşmalar için sunduğu mekanlarla da büyülüyor. İşte çiftlerin favorisi olabilecek adresler…
"The Peninsula Brunch" Yeniden Başlıyor
The Peninsula Istanbul, 7 Eylül’den itibaren Tarihî Yarımada manzarasına karşı pazar brunch’larını yeniden misafirleriyle buluşturuyor.
Kapadokya’nın Kalbinde Sürdürülebilir Bir Gastronomi Hikâyesi: Lil’a
Gastronomi haritasında yeni bir rota olan Lil’a, Kapadokya’da Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş tatlarını modern ve sürdürülebilir bir mutfak anlayışıyla keşfe açıyor.
Glutensiz Beslenenler İçin İstanbul Rehberi
Glutensiz beslenenler için İstanbul’daki en iyi kafe ve restoranları keşfediyoruz. Sağlıklı, lezzetli ve şık seçeneklerle dışarıda yemek pekala mümkün!
Kapadokya, 2026 MICHELIN Rehberi’nde Türkiye’nin Yeni Gastronomi Rotası Olarak Öne Çıkıyor
Kapadokya, zengin yerel mutfağı ve eşsiz atmosferiyle MICHELIN Rehberi’nin 2026 seçkisine katılarak İstanbul, İzmir ve Muğla’dan sonra Türkiye’nin dört büyük gastronomi destinasyonundan biri oldu.
Şefin Özel Reçetesi: Matcha Sütlaç
Izaka Terrace Head Chef’i Serhat Eliçora, ELLE.com.tr okurları için matcha ile hazırlanan özel bir sütlaç tarifi paylaşıyor.
Üç Şehir, Üç Şef, Üç Menü
Avrupa'nın seçkin mutfaklarını The Peninsula sofralarında buluşturan Michelin yıldızlı üç usta şef, duyulara hitap eden bir gastronomi deneyimi yaşatıyor.
Amaya İstanbul'da Sınır Tanımayan Tatlar
Yenilenen menüsüyle mutfak dilini tazeleyen Amaya İstanbul, Etiler’in gastronomi haritasında öne çıkıyor.
Pantheon’un Akdeniz Esintili Yeni Menüsü
Kuruçeşme'de konumlanan Pantheon’un yeni menüsü, sezon ürünlerine dayalı sade ama dengeli tatlar sunuyor.
Baharda Nasıl Beslenmeliyiz?
Kıştan bahara geçişte enerji seviyemizi korumak, bağışıklığımızı güçlendirmek ve vücudumuzu yenilemek için neler yapabileceğimizi Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci’ye sorduk.
Mezkla'da Öğle Vakti
Şehrin ortasında lezzetli bir mola...
218 Yıllık Bir Gelenek: Tatlı Bir Miras
İstanbul’un köklü şekerleme markalarından biri olan Şekerci Cafer Erol'un beşinci kuşak temsilcisi Hakan Erol ile geçmişi, bugünü ve geleceği konuştuk.
Ünlü Fransız Pasta Şefi Aurélien Rivoire İstanbul'da
Şekersiz ve sağlıklı çikolata konseptiyle dünya çapında bilinen Pasta Şefi Aurelien Rivoire aşkın başkenti Paris'ten Shangri-La Bosphorus, Istanbul'a romantizmi getirdi.
Boğaza Karşı Lezzet Dolu Deneyimler
Four Seasons Hotel Bosphorus’ta, İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarası eşliğinde lezzetli ve keyifli anlar yaratın.
Ritmin, Lezzetin ve Sanatın Kesişim Noktası: Mezkla
İstanbul’un yeni ritmi Mezkla, gastronomi, sanat ve müziği bir araya getirerek şehrin dinamik ruhuna zarif bir dokunuş sunuyor.
İkonik Ve Geleneseksel Bir Lezzete Özel Deneyim
Pekin Mutfağı uzman Executive Şefi Yuan Chao Ying, 40 yılı aşkın deneyimiyle ikonik Pekin ördeği tarifini ve Çin mutfağına özel tadım menüsünü gastronomi tutkunları ile buluşturacak.
Ege'nin Asırlık Tariflerinden Dünya Çapında Başarı
Kültürel mirasa, zanaatlere ve toprağa sahip çıkmayı misyon edinen Simay Bülbül, zengin Ege mutfağının hazinelerini "Ege’den Miras Sofralar" kitabında sevenleriyle buluşturuyor.
Kapadokya'da Özel Bir Gastronomi Yolculuğu: "Şefler Müzede"
Museum Hotel'in Türkiye'nin ve dünyanın yaratıcı şeflerini bir araya getireceği "Şefler Müzede" gastronomi buluşmalarının konuğu Şef Yılmaz Öztürk…
Godiva Çikolata Şefi Ilse Wilmots İle Sıra Dışı Bir Deneyim
Godiva’nın dünyadaki üç şefinden biri olan Ilse Wilmots, İstanbul’daki Godiva Cafe’lerde çikolata severlerle buluşuyor.
Lüks Gastronomi Yolculuğu
Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da 8 ünlü şef ile unutulmaz Shang Brunch deneyimi…