2024 Venedik Film Festivali'nin Öne Çıkan Filmleri

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği yapımlar!

Buse Saray BUSE SARAY 29 Ağustos 2024
2024 Venedik Film Festivali'nin Öne Çıkan Filmleri

81. yılını kutlayan Venedik Film Festivali, sinemanın yıldızlarını İtalya'da karşılıyor. Festivalin açılışı, 28 Ağustos'ta 36 yıl aradan sonra koltuğuna geri dönen Tim Burton'un yönettiği 'Beetlejuice Beetlejuice' dünya prömiyeri ile yapıldı; film önümüzdeki hafta dünya çapında sinemalarda gösterime girecek. Festivalde gösterilecek Angelina Jolie ile Maria, Daniel Craig ile Queer, Brad Pitt ve George Clooney ile Wolfs ve çok daha fazla yapım heyecanla bekleniyor.



Dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan Venedik Film Festivali, Cannes'dan sonra ikinci sıradadır ve aynı zamanda teknik olarak en eskisidir. Artık uluslararası sinemanın en iyi filmlerini toplayan, yıldızlarla dolu bir etkinlik haline gelmiştir. 1932 yılında, o zamanlar rekabetçi olmayan bir etkinlik olarak La Biennale di Venezia tarafından başlatılmıştır ve “Grand Hotel” ile “It Happened One Night” gibi filmleri ağırlamıştır. 1935 yılına gelindiğinde, etkinliği yıllık hale getirme kararı alınmıştır.


İşte 2024 Venedik Film Festivali'nin dikkat çeken filmleri...




Maria

Yönetmen: Pablo Larraín
Oyuncular: Angelina Jolie, Valeria Golino, Kodi Smit-McPhee, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino

Pablo Larraín'in yeni biyografik filmi, bir divanın hikayesini anlatıyor: 20. yüzyılın en ünlü opera sanatçılarından biri olan, Amerika doğumlu Yunan soprano Maria Callas. Callas, sadece olağanüstü sesiyle değil, aynı zamanda yüksek dramatik hayatıyla da tanınır. Bu da Larraín’in, 'Jackie' ve 'Spencer'ın ardından bir diva hakkında yaptığı üçüncü film anlamına geliyor. Filmde Türkiye'yi gururlandıran bir isim olarak Haluk Bilginer, Callas’ın uzun süre ilişki yaşadığı dünyaca ünlü ve zengin armatör Aristoteles Onassis rolünde karşımıza çıkıyor.






The Room Next Door

Yönetmen: Pedro Almodóvar
Oyuncular: Julianne Moore, Tilda Swinton, John Turturro, Alessandro Nivola



Pedro Almodóvar'ın ilk İngilizce dilindeki filmi, New England'da geçiyor. Tilda Swinton, savaş muhabiri ve anne Martha rolünde, Julianne Moore ise onun uzaklaştığı arkadaşı Ingrid olarak başrolde. İkili, gençliklerinde aynı dergide çalışırken yakın arkadaşlardı. Yıllarca görüşmedikten sonra, aşırı ama tuhaf bir şekilde tatlı bir durumda tekrar bir araya gelirler.







Joker: Folie à Deux (Joker: İkili Delilik)

Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Jacob Lofland, Catherine Keener, Brendan Gleeson, Steve Coogan, Ken Leung

Joker filminin ikinci devamında Lady Gaga, Joaquin Phoenix'e katılıyor ve Joker'in Harley Quinn'i olarak karşımıza çıkıyor. Bu film, Joker ve Harley Quinn'in karanlık maceralarını konu alıyor. Film, çoğunlukla Arkham Tımarhanesi'nde geçecek ve Joker'in serbest bırakılmasının ardından gelişen olayları anlatacak. Ayrıca, müzikal türüne de göz kırpacağı söyleniyor.







Queer

Yönetmen: Luca Guadagnino
Oyuncular: Daniel Craig, Jason Schwartzman, Lesley Manville, Drew Starkey, David Lowery

Luca Guadagnino'nun yönettiği Queer, William S. Burroughs'ün 1985 tarihli yarı otobiyografik romanından uyarlanıyor. Filmin başrollerinde "Outer Banks" yıldızı Drew Starkey ve eski James Bond Daniel Craig yer alıyor.

1940'ların Meksiko City’sinde geçen film, Craig'in canlandırdığı Lee karakterinin, İkinci Dünya Savaşı sonrası Amerikan üniversite öğrencileri ve bar sahipleri arasında yaşamını sürdürmesini konu alıyor. Film, Lee'nin genç ve terhis olmuş bir Amerikan Donanması mensubu olan Allerton'a (Starkey) aşık olmasıyla gelişen olayları anlatıyor. 






Beetlejuice Beetlejuice

Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Michael Keaton, Jenna Ortega, Winona Ryder, Willem Dafoe, Monica Bellucci, Catherine O'Hara, Justin Theroux, Burn Gorman

Tim Burton, 36 yıl aradan sonra Beetlejuice'un ikinci filminde yönetmen olarak geri dönüyor. İlk filmin olaylarının ardından, Deetz ailesi Charles Deetz'in ani ölümü sonrası Winter River'a döner. Lydia'nın (Winona Ryder) hayatı, isyankar genç kızı Astrid'in (Jenna Ortega) çatı katında kasabanın gizemli modelini bulmasıyla alt üst olur. Bu olay, öteki dünyaya açılan bir portalın yanlışlıkla açılmasına ve Betelgeuse'ün serbest kalmasına neden olur.








The Brutalist

Yönetmen: Brady Corbet
Oyuncular: Adrien Brody, Felicity Jones, Guy Pearce, Joe Alwyn, Alessandro Nivola, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Emma Laird

"The Brutalist," yönetmen Brady Corbet'in 2018'den bu yana çektiği ilk film olacak. Film, başrolde Adrien Brody'nin canlandırdığı Macar Yahudisi László Tóth'u konu alıyor. Auschwitz'ten sağ kurtulan Tóth, Amerika'ya göç ettikten sonra yıllarca süren yoksulluğun ardından Harrison Lee Van Buren (Guy Pearce) adlı bir patron tarafından devasa bir mimari projeyle görevlendirilir. Bu proje, onların hayatını sonsuza dek değiştirecektir. Aile, Ayn Rand’ın tartışmalı 1943 romanı "The Fountainhead"den ilham alınarak oluşturulmuş. Felicity Jones, Brody'nin eşi rolünde yer alırken, Joe Alwyn ve Stacy Martin de oyuncu kadrosunda.





Wolfs

Yönetmen: John Watts
Oyuncular: Brad Pitt, George Clooney, Amy Ryan, Austin Abrams, Poorna Jagannathan

İkonik isim George Clooney ve Brad Pitt, aksiyon komedisi Wolfs için bir araya geliyor. Clooney, yüksek profilli bir suçun üzerini örtmekle görevlendirilmiş profesyonel bir düzelticiyi oynuyor. Ancak, ikinci bir düzeltici (Pitt) sahneye çıktığında ve iki "yalnız kurt" birlikte çalışmak zorunda kaldığında, gece hiç beklemedikleri şekillerde kontrolden çıkmaya başlar.





BabyGirl

Yönetmen: Halina Reijn
Oyuncular: Nicole Kidman, Harris Dickinson, Antonio Banderas

A24 filmi, yüksek rütbeli bir CEO'yu (Nicole Kidman) ve genç bir stajyerle (Harris Dickinson) yaşadığı yasak aşkı konu alıyor. Erotik bir gerilim olarak tanımlanan film, 'Bodies Bodies Bodies'ın yönetmeni Halina Reijn tarafından yazılıp yönetildi. Kidman'ın asistanı rolünde Sophie Wilde, aşk ilişkisini fark eden kişi olarak karşımıza çıkacak. Filmde Antonio Banderas ve Esther McGregor da rol alıyor.






The Order

Yönetmen: Justin Kurzel
Oyuncular: Nicholas Hoult, Jurnee Smollett, Jude Law, Tye Sheridan, Odessa Young, Marc Maron

Avustralyalı yönetmen Justin Kurzel'in yönettiği bu film, Pasifik Kuzeybatısı'nda gerçekleşen bir dizi banka soygunu ve araba hırsızlığını konu alıyor. Jude Law'ın canlandırdığı yalnız bir FBI ajanı, bu suçların finansal motivasyonlu suçluların işi olmadığını, aksine tehlikeli yerli teröristlerin işi olduğunu düşünüyor. Jude Law'a Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Odessa Young ve Alison Oliver eşlik ediyor.




SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Eylül Sayısı Çıktı!

ELLE Eylül Sayısı Çıktı!

Kapağımızda, Cartier’nin yeni yüksek mücevher koleksiyonu olan Nature Savage'ın eşlik ettiği model Valery Kaufman var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.