Nestlé’nin medikal beslenme ve tüketici sağlığı alanlarında faaliyet gösteren iş birimi Nestlé Health Science, dünyaca bilinen kolajen markası Vital Proteins ile “yaza merhaba” dedi
Mert Vidinli’nin moderatörlüğünde; Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk’un yaza girerken formda kalma, kolajenin dengeli beslenmedeki yeri, zindeliği koruma konusunda bilgiler verdiği buluşmaya çok sayıda ünlü isim ilgi gösterdi.
Şefika Aydın Selçuk’tan beslenme ve kolajen kullanım tavsiyeleri
Vücutta pek çok farklı tipte kolajen molekülü olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, “Kolajen, doğduğumuz andan itibaren vücudumuzda üretilen bir protein. Ciltte, tendonlarda, kıkırdakta, gözün korneasında ve daha birçok kritik dokuda önemli miktarlarda bulunuyor. Yaş aldıkça vücudumuzun kolajen sentez kapasitesi azalıyor ki bu da vücut bütünlüğünün bozulma ihtimalinin artması demek. Bu noktada yeterli kolajen alıyor olmak uzun vadede kişilerin hem formda hem de zinde kalmalarına destek oluyor. Kolajeni belirli besinlerle alma önerisinin yanında son dönem çalışmalarında biyoyararlanımının yüksek olduğu bilinen hidrolize peptit kolajen formunda da alınmasını sıklıkla öneriyorum” dedi.
Mert Vidinli’nin ve konukların sorularını da yanıtlayan Şefika Aydın Selçuk yaz aylarına girerken güzellik, gençlik ve zindelikle ilgili tavsiyeler de verdi.