İstanbul’un kalbi Beşiktaş’ta, Kadıköy iskelesinin tam karşısında bulunan Shangri-La Bosphorus, Istanbul, misafirlerine unutulmaz gastronomi deneyimleri sunmaya devam ediyor. İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan otantik pizza ve taze makarna yapımının inceliklerini keşfetmek isteyenler, İtalyan Executive Şef Giovanni Terracciano ile IST TOO’da eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkıyor.
Shangri-La Bosphorus, Istanbul'un eşsiz Boğaz manzaralı restoranı IST TOO’da düzenlenen "Cooking Class" etkinliği, katılımcılara Executive Şef Giovanni Terracciano’nun rehberliğinde geleneksel İtalyan pizzası ve taze makarna yapımını öğrenme imkanı sunuyor. Gastronomi tutkunları, Giovanni Şef’in uzmanlığında hamur açımından doğru pişirme tekniklerine kadar her aşamayı deneyimleyecek. Etkinlik sonunda, katılımcılar, hazırladıkları İtalyan lezzetlerini, tiramisu ve tercihlerine göre seçeceği bir içecek eşliğinde tatma fırsatı bulacaklar.
İtalyan şef, otelin imza restoranlarında lezzet deneyimini üst seviyeye taşıyor
İtalya, Umman, Şanghay, Endonezya, Japonya ve Çin başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde Michelin yıldızlı şeflerle çalışan Napoli doğumlu İtalyan şef Giovanni Terracciano, 25 yılı aşkın süredir fine dining, özel yemek davetleri ve catering hizmetlerinde uzmanlaşmış. Mayıs 2022’den itibaren Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un Executive Şefi olarak görev yapan Terracciano, Chaine de Rotisseurs Turkey, Disciples Escoffier China ve Federation of Italian Chefs derneklerinin üyesidir ve Türkçe de konuşuyor. Şef, Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un imza restoranları Shang Palace ve IST TOO’daki lezzet deneyimini üst seviyeye taşıyor.
Editör Deneyimi:
Beşiktaş’ın hareketli atmosferinin ortasında, İstanbul'un büyüleyici Boğaz manzarası eşliğinde Shangri-La Bosphorus, Istanbul IST TOO’'da gerçekleşen “Taze Makarna ve Pizza Atölyesi” ile keyifli bir gastronomi yolculuğuna çıktık. Executive Şef Giovanni Terracciano ile İtalyan mutfağının inceliklerini keşfetmek gerçek bir lezzet serüveniydi. Hamur kıvamını tutturma, doğru şekillendirme, malzeme hikayeleri ve pişirme tekniklerine uzanan lezzet sırlarıyla, taze makarna ve geleneksel pizza yapımının her aşamasını bizzat deneyimleme şansımız oldu. Şef Giovanni’nin rehberliğinde hazırladığımız hamurları, en taze malzemelerle süsleyip, doğru pişirme teknikleriyle sunuma hazırladık. Ve finalde hazırladığınız pizza ve makarnaların keyfini çıkardık.
Bu atölye, sadece bir yemek pişirme deneyiminden çok daha fazlasını sunuyor; İtalya’nın köklü mutfak geleneğinin ruhunu anlamanız için bir adım atmanızı sağlıyor.
Cooking Class’a katılmak için en az iki gün önceden rezervasyon yaptırmak yeterli oluyor. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi ve rezervasyon için +90 212 275 88 88’i arayabilir ya da [email protected] adresine mail gönderebilirsiniz.