CEBİNİZİ BAKTERİLERDEN KORUYUN

Elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın, bizi tehdit ettiğinin farkında mıyız?

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 28 Ekim 2014
CEBİNİZİ BAKTERİLERDEN KORUYUN






Elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarımızın, sağlığımızı tehdit ettiğinin farkında mıyız? Birçoğumuzun cevabı evetse, yapmamız gerekenleri Mobilcadde Genel Müdür'ü Erkan Yılmaz'dan dinliyoruz.





İngiltere'de bulunan Surrey Üniversitesi'nde Mikrobiyoloji öğrencilerinin yaptığı araştırmalara göre telefonlarda, tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunuyor. 





* Akıllı telefonların tuşlu olan modelleri, dokunmatik türlere göre içerisinde daha fazla bakteri barındırıyor. O nedenle tuşu bir telefon kullanıyorsanız, ortalama 3 ayda bir, tuşlarını açarak kulak çöpü ile temizlemelisiniz. Eğer telefonunuzun tuş bölmesini açamıyorsanız, kullanılmamış bir diş fırçası ile arada kalan mikropları temizleyebilirsiniz.





* Cep telefonunuz parçalara ayrılabiliyorsa, yine 3 ayda bir telefonu kapattıktan sonra en ince parçalarına kadar ayırmalısınız. Bataryayı pamuk ya da toz önleyici mendil ile temizledikten sonra, kart yuvası ve diğer ayrıntı bölgeleri kulak çöpü ya da kullanılmamış diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz.





* Cep telefonlarının kulaklık ve şarj girişleri çok fazla toz tutar. O sebeple telefonun en çok bakteri bulunan bölgelerine bu girişleri örnek gösterebiliriz. Bu bölgeleri belirli aralıklar ile kullanılmamış bir diş fırçası yardımı ile yumuşak bir şekilde temizleyebilirsiniz. Telefonunuzun kulaklık girişi için telefon süsleri, şarj girişi için ise toz önleyici ayaklık kullanarak toz oluşumunu en aza indirebilirsiniz.~








* Akıllı telefonunuzun ekranı ve arka kasasını temizlemek için ekran temizleyici spreyler kullanmalısınız. Islak mendillerin telefona zarar verdiğini ve çizik oluşmasına sebep olduğunu bilmenizde fayda var. 





* Maksimum 3 ayda bir ekran filminizi değiştirmeniz, cihazınızdaki mikropların azalmasını sağlayacaktır.





* Telefon kılıfları, cep telefonunuzu darbeye karşı korurken bakteri ve mikroplar ile de arada kalkan görevi görüyor. 





* Mikropların en çok yayıldığı yer olarak bilinen tuvaletler, telefonunuza çok hızlı bir şekilde yapışacak ve çoğalarak tehdit oluşturacaktır. Bu tür kirli bölgelere girdiğinizde telefonunuzu dışarıda bırakmalısınız.





* Telefonunuzun hoparlör bölgesinde bulunan bakteriler, kulağınızda bir enfeksiyona neden olabilir. Bu mikroplardan korunmak için telefon görüşmelerinizi kulaklık aracılığı ile yapmanızı öneririz.

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE 300. Sayı Çıktı!

ELLE 300. Sayı Çıktı!

300. Sayımızın konuk baş editörü ve kapak kızı Serenay Sarıkaya!

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.