'DİŞLERİ BEYAZLATAYIM' DERKEN...
Daha beyaz dişler uğruna, diş sağlığınızı olumsuz etkiliyor olabilirsiniz!
ELLE ONLINE 20 Şubat 2015#text>
Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar, özellikle son zamanlarda çok tercih edilen “beyazlatma” üzerine önemli bilgiler paylaştı. #text>
- Daha ekonomik olduğu için tercih edilen bazı diş beyazlatıcı ürünler ya da ev ortamında kullanılan beyazlatıcı jeller diş çekilmelerine, kalıcı diş hassasiyetlerine ve dişlerin dış yüzeylerinin bozulmasına yol açabiliyor. Mine çatlaklarına sebep olabiliyor. Bunun nedeni beyazlatma işleminde “hidrojen peroksit” kullanılması. Bu maddenin içeriği ve dozu ayarlanmadığında kalıcı hasarlara neden olabiliyor. #text>
- Her yaştan hastaya uygulanabilir bir yöntem olan beyazlatma yani “Bleaching” işlemini aşınma- kırık- çatlak ve çürük dişlerde mutlaka uygun bir tedavi sonrası yapmak gerekiyor. #text>
- Beyazlatma işlemi sonrası, dişlerin tekrar eski haline dönmemesi için 1 hafta boyunca sigara, çay ve renkli içeceklerin tüketilmemesi gerekiyor. Bu şekilde dikkat edilirse beyazlatma işlemi 2-3 yıl gibi uzun bir süre kalıcı oluyor. #text>
#text>
#text>BEYAZ DİŞLERİN İPUÇLARI
• Yemeklerden sonra bir miktar peynir yiyin. Böylece diş minarelleri güçlenir. Peynirden hoşlanmayanlar için bir miktar süt ve yoğurt da tercih edilebilir. #text>
• Elma, havuç, ayva gibi sert meyveleri doğramadan, kabuğuyla yiyin. Bu sert meyveler doğal diş fırçası gibidir. Dişe hiçbir zarar vermeden beyazlamasına yardımcı olur. #text>
• Kullanmanız gerekenler kadar kullanmamanız gerekenler de önemli. Limon ve sirkenin dişleri beyazlatmada kullanılması son derece yanlış. Asitli olduklarından ikisi de dişlere büyük zarar verebilir. #text>
• Halk arasında yaygın olarak bilinen bir diş temizleyicisi: Karbonat. Uzun vadede ideal diş beyazlatıcısı olmasa da kısa vadeli olarak tercih edilebilecek bir beyazlatıcıdır. #text>
SON HABERLER