Toksik bir ilişki içinde misiniz? Belki de şimdiye kadar sadece rüyalarınızı süsleyen kişiyi bulduğunuzu zannediyorsunuz; eğitimli, dürüst ve herkesi seven biri... Ve siz de o kişi için doğru kişisiniz çünkü eski sevgilileri bir şekilde dengesiz veya ilişkilerin başarısız olmasında suçu olan kişilerdi.
Peki, bu durumdayken ve her şey size güllük gülistanlık gibi görünüyorken, belki de biraz durup bakmak ve yanınızdaki kişinin o sözde mükemmelliğinin sahte olup olmadığını düşünmelisiniz.
Daha geniş bir çerçeveden baktığınızda, etrafınız zehirli arkadaşlarla çevrili olabilir hatta ailenizde de hiç düşünmeseniz bile bu durumla karşılaşabilirsiniz. Ve sorunu sürekli kendinizde arıyor olabilirsiniz ama bir durup düşününce belki de hiçte öyle değil. Unutmayın ki sağlıklı ilişki diye bir şey var! Sağlıklı ilişkiler kişiyi mutlu ve huzurlu hissettirir. Doğru insanla beraberken bunu anlar; güvenli, sanki evinizdeymişsiniz gibi hissedersiniz. Ama eğer bu sağlıksız ilişkinin farkındaysanız ama yalnız kalmaktan korkuyorsanız unutmayın ki yeni arkadaşlar edinmenin her zaman bir yolu vardır.
Biriyle hayatı paylaşmanın, dünyanızı o kişiye adamak anlamına gelmediğini de unutmayın; enerjiyi kendinize ayırmalı, rahat hissetmeli ve tüm zamanınızı kendinizi iyi hissetmek için harcamalısınız. Tabi size gerçekten değer veren insanlar için…
Hazırsanız, toksik bir ilişkiyi anlamanıza yardımcı olacağız. Umarız bunu okuduktan sonra hayatınızda ciddi değişikler yapmak için cesaretiniz artar!
1
Bencil ve ben merkezcidir
Empati kurmaz ve sadece kendi çıkarını düşünür. Yaptıklarının ilişki lehine olup olmadığını düşünmeden hareket eder, dinlememeye meyillidir ve kendini sizin yerinize koymaz. Elbette en zor iş onundur, işle ilgili şikayetleri bitmek bilmez ve "o bir şey değil, benimki daha ciddi" ile başlayan cümleler kurar.
2
Karamsardır ve sürekli eleştirir
Hayattaki olumlu şeyleri görmez ve her durumu eleştirir. Örneğin, bir toplantısı varsa, günün büyük bir bölümünü "Toplantı kesinlikle ters gidecektir. Biri kovulacaksa o benim" diyerek geçirir.
3
Başkalarının iyiliğinden memnun olmaz
İnsanlar, bir başarıya ulaştığında öfkelenir. Kendini başkalarıyla karşılaştırır ve her zaman kusur arar. Ve eğer biri bir başarıya ulaşırsa, "Bütün aptallar şanslıdır" veya benzeri bir şey söyleyerek onu küçümsemeye çalışır.
4
Her zaman haklı olduğunu göstermek için tartışmayı sever
Her ne sebeple olursa olsun, sürekli olarak tartışmaya çalışır ve her zaman son sözü söylemek zorundadır. Kararlarınız üzerinde güç uygulamaya ve suçluluk duygusu yaratmaya çalışır. Herhangi bir tartışmadan sonra, sizin başlattığınızı ve sizin suçunuz olduğunu göstermeye çalışır.
5
Sürekli olarak sitem eder ve çok fazla talep eder
Olası sorunlarınızı ve zayıflıklarınızı size sürekli hatırlatacak, ezberleyecek, arşivleyecek ve canı istediğinde gün yüzüne çıkaracaktır. Sizi sürekli sömürecek, istekte bulunacak ve aynı şeyleri siz istediğinizde karşılık vermeyecektir.